Nu börjar det Ekströmska-livet återgå till det mer normala och vi njuter av höstens härliga dagar (som hittills har varit otroligt varma).
Den här sommaren har handlat en hel del om hundutställningar för vår del, fast än vi egentligen bara har varit på 6 stycken hittills så har vi även ringtränat för Gerard O’shea hela sommar. Vi bestämde i våras för att försöka satsa lite mer samt att vi ville utvecklas som handlers. När det dessutom började gå väldigt bra så får man ju lite ”blodad-tand”.smiley
Snart kommer bloggen börja handla mer om Cookie, valpmage och slutligen valpar men fram tills dess får ni hänga med i vår vardag och den här helgen var vi på utställning i Gimo.
Med oss hade vi Bella och Maya och väl på plats träffade vi Bellas son Higgins (ur H-kullen) samt hans matte Maria.
Portisarna var först ut i vår ring som startade kl 9.00 så vi hade varit tvungna att gå upp redan vid 4.00 på morgonen (galna hundägare smiley).
Eftersom Higgins är valp var han först ut. Han och Maria har tränat en hel del för Gerard dom också och det ska bli otroligt spännande att se vad det blir av dom i framtiden. Superduktiga, båda två!
Higgins var ensam valp och fick en otroligt fin kritik, stod som en pärla och sprang med glädje och attityd i ringen:
Dom tilldelades hederspris och blev ”Bästa-portisvalp”, därmed förstod vi att dagen skulle bli lång för självklart skulle Higgins visas upp sig i stora finalringen. smiley
Stilig, inte sant?!!! smiley
Av våra tjejer var Bella först ut och skulle in i öppenklassen där det var 6 tikar som skulle bedömas:
Domaren tyckte att Bella hade ”interesting color” och tilldelade henne Excellent (hennes 4e Excellent i år av 4 utställningar så uppenbarligen är hon en tik av utmärkt typsmiley). Eftersom det bara är 4 som blir placerade skulle 2 tackas av och Bella var en av dom som fick stanna kvar i ringen. Slutligen blev hon placerad som 3e bästa öppenklass tik. Otroligt glada och nöjda blev vi som ni säkert förstår!

Därefter skulle Maya in i championklass och möta 3 andra champions. Redan innan förstod vi att domaren nog skulle tycka att Maya skulle ha bättre bröstkorg (det var det han var som mest noggrann med) men vi tilldelades ett Excellent och blev slutligen 4a i championklassen. Maya var för ”elegant” för hans smak:
Medan vi väntade på att klockan skulle bli 15.00 (då finalerna startade) passade vi på att ta kort på mamma Bella med sin son Higgins:
Helena slog sig ner vid finalringen med våra tjejer och jag (Sofia) agerade coach till Maria och Higgins (det är inte alltid lätt att veta hur bedömningen i finalen går till):
Domaren ska gå igenom alla valpar (var säkert runt 30 stycken).
Springa och visa upp sig.
Ställa upp sig när domaren gått igenom alla.
Därefter började dom släppa ut dom i stora finalringen:
Att bli placerad bland dom 4a bästa är väldigt svårt och Higgins blev avtackad. Trots att det hade varit en lång dag och att vi alla såg att Higgins var trött så visade han en otrolig glädje och attityd i ringen! Två otroligt glada och stolta uppfödare åkte hem till våra andra underbara tjejer. Gimo bevisade att vi har fina hundar!
Slutligen, en bild på en glad Higgins:
//Sofia