Vill bara börja inlägget med att säga: Vilken tur vi har haft med vädret hela helgen! Strålande sol (kanske inte supervarmt, men det har inte regnat!!!!!)!!!!!!

Idag begav vi oss till Sorunda där vi hade stämt träff med Johanna, Jensa, Borka, Bosse & Flinga för att träna sök och uppletande.
Eftersom vi (familjen Ekström) bara har tränat enligt eget huvud och inte fått lära oss hur man gör på riktigt så fick vi idag experthjälp av Johanna och Jensa som tränar och tävlar i Bruks!
Johanna och Jensa la två riktiga spår till Borka och Bosse som sen fick ligga till sig i 1 timme (det är den tiden det tar för att alla dofter ska lägga sig på marken och inte vara uppe i luften. Medan vi väntade på att den timmen skulle gå lät vi våra tjejer göra enklare spår som vi gick på en gång.
Själva grejen är ju att dom ska fatta att dom ska ha nosen i backen och inte gå på det luftburna.

Johanna instruerar Helena hur hon ska gå

Selma letar efter sin leksak

Tjooho vad duktig hon var som hittade sin lekis!

Sen fick Alice leta efter sin leksak med Peter, ner med nosen i backen smiley

Duktiga Alice hittade även hon sin leksak!

Maya ner med nosen i backen och körde på även hon!

Tänk att det kan vara så kul att hitta leksaker i skogen!!!

Kom så kör vi mamma, säger Bella

Tjoho där var den!!!

Våra tjejer var superduktiga och hittade leksakerna galant! Nästa gång ska dom få spåra en längre sträcka än vad det blev idag.
Vi har ju bara erfarenhet av våra hundar när dom söker så det var kul att få höra hur duktiga våra tjejer faktiskt är av såna som har mer erfarenhet av spår och sök smiley

När våra tjejer var klara var det dags för Borka och Bosse att köra sina spår.

Bosse och Jensa!

Peter gick med grabbarna när dom spårade

Johanna och Borka gör sig redo!
Jag (Sofia) & Helena gick med Johanna och Borka!

Tänk att det kan vara så kul att hitta pinnar i skogen!!!


& att hitta en leksak i slutet på spåret!!!


Borka, Johanna & Apan!
Borka var superduktig och det var riktigt kul att få gå med och se på när någon annans hund arbetar! Sicken duktig pappa D-kullevalparna har!!!!

Sen blev det korvgrillning och fika!

Här kanske ni tror att dagen slutade, men nej så var inte fallet. Efter maten bestämde vi oss för att göra en sökruta och köra uppletande. Alla 7 hundarna fick var för sig leta efter föremål i en ruta som vi människor hade trampat upp och och gått runt i.

Bosse ska leta efter saker
Flinga letar saker!

Alla hundarna var så duktiga och hem kom 4 trötta tjejer och 3 trötta människor, precis som det ska vara efter en supertrevlig dag!

STORT TACK till Johanna och Jensa för en trevlig dag och för alla tips och råd! Det här var absolut inte sista gången vi gör en sån här sak!!

//Sofia, Helena & Peter