Oj, det blev bara ett blogginlägg under förra veckan vilket inte var meningen. Vi har haft fullt upp med besök av valpköpare och sen passade Ludwig på att vara sjuk igen så veckan blev inte riktigt som vi tänkt oss.
Nu är det två veckor kvar tills valparna är tillräckligt stora att flytta från oss. Dom växer och frodas, utforskar världen i huset och har fått komma ut en kort liten stund för att fotograferas. Det var blandade känslor men dom var alla nyfikna. Det är ju en helt ny värld som öppnas och att komma ut där det inte finns något tak, är mycket kallare än inomhus både i luften och på marken samt att allt är så stort. Man kan ju tänka sig själv vilken chock man skulle få om man insåg att världen är mycket större än vad man trodde 😉 Förhoppningsvis tillåter vädret att det blir fler utevistelser under de här kommande två veckorna.
Valparna är sedan några veckor tillbaka registrerade i Svenska Kennelklubben och nu har vi bestämt vem som ska heta vad samt vilken valp som ska till vilken familj. Alla har nu också fått sina tilltalsnamn från sina familjer! Det är alltid lika kul när vi får veta vad varje valp ska heta och vi blir lika fascinerade varje gång hur påhittiga alla är med namnvalet (det är många nya namn som dyker upp som ingen av våra tidigare avkommor heter:

Amazing Selma’s Unconditional Baldr ”Tage (Herr Blå) – 2970 gram
Amazing Selma’s Unity Heimdall ”Jonte” (Herr Brun) – 3145 gram
Amazing Selma’s Ultimate Freyr ”Afonso” (Herr Ljusblå) – 2725 gram
Amazing Selma’s Unique Freya ”Freya” (Fröken Rosa) – 3040 gram
Amazing Selma’s Unstoppable Thor ”Elvis” (Herr Svart) – 3505 gram
Amazing Selma’s Unforgettable Bragi ”Puck” (Herr Grå) – 3190 gram
Amazing Selma’s Unlimited Tyr ”Yello” (Herr Gul) – 3310 gram
Amazing Selma’s Unify Frigg ”Unna” (Fröken Lila) – 2305 gram
Amazing Selma’s Unafrid Odin ”Ture” (Herr Orange) – 3115 gram

Dom valpar som nu har fått sina tilltalsnamn kommer vi numera sluta kalla för Herr eller Fröken utan nu kommer vi börja säga deras namn både när vi pratar om dom och med dom! För oss blir det mer personligt och det är ju deras tilltalsnamn som vi vill minnas även när dom flyttar från oss! Halsbanden med deras färger däremot kommer dom att få behålla på fram tills dess att dom flyttar från oss.
//Kennelmamma Sofia