Idag har Saga varit dräktig i 8 veckor och vi går in i slutfasen. Sagas mage är go och rund och valparna sparkar på ordentligt där inne. Saga mår bra och är inte märkbart påverkad. Det som är trist är att vi inte kan gå så långa promenader pga vädret. Vi vet ju av erfarenhet att tikarna tappar muskler efter att ha legat i valplådan någon vecka. Det är ungefär så lång tid tiken inte gärna lämnar sina valpar annat än att motvilligt gå ut i trädgården för att göra sina behov.

Så här står det i Valpningsboken från Skk om vecka 8: ”Livmodern är mycket stor och fostren kan röra sig tämligen fritt i fosterhinnorna. Fostren är ca 15 cm långa.”

Vi är så tacksamma att Anna (som hade Sagas morfar Korak) för X antal år sedan sydde det här täcket till oss. Det är specialanpassad så att även en dräktig mage och sedan mjölkstinna juver skyddas mot kyla/smuts.

// Helena