Idag har det gått 5 veckor sen Saga var på dejt med Mille.
Nu har Sagas mage börjar växa och vi undrar såklart vad det är för små valpisar som gömmer sig där inne (tänk att det är lika spännande varje gång). Jag (Sofia) och Ludwig pratar mycket om Saga och hennes valpar. Ludwig är rätt ointresserad av hundarna men valpar gillar han och han kommer ihåg när Tyra och hennes syskon var små (han kommer också ihåg att han visade dom sin polishelikopter så den ska han visa Sagas valpar också 😉).

Nu liknar embryot en hund och kallas för foster. Fostren har utvecklade ögonlock som täcker ögonen och ytteröron som täcker öronöppningen. Nu kan man också avgöra om fostret är en hane eller tik. Nu sker även förbening av bröstben, bogblad och revben. Fosterblåsorna har nu blivit så stora att de fyller ut hela livmodern så den får ett mer jämntjockt utseende.

Saga har under en längre tid mått illa och inte velat äta. Hon har varit hungrig på mycket men inte mat. Nu har hon ändå börjat äta sitt torrfoder igen vilket är skönt. Saga har börjat äta valpfoder istället för sitt vanliga vuxenfoder. Det innehåller lite mer energi vilket behövs nu när hon har en växande mage som kräver mycket mat!
Vi har också börjat återhämta oss efter sjukstugan som vi hade i en veckas tid så nu är vi nästan helt åter på banan!
//Sofia