Blivande mamma är vår Saga som bor tillsammans med Sofia och hennes familj. Hemma går hon under smeknamnet ”Bus” eller ”Lille-Bus” (det första ordet Ludwig lärde sig att säga var mamma och sen var det ”Bus”). Inte för att hon är särskilt busig men husse Micke brukar hitta på smeknamn på hundarna och då fick det bli bus för han tyckte att hon var lite busig när hon var liten.

Saga är en otroligt kärleksfull tjej. Hon har ett hjärta av guld, är enkel och okomplicerad. Älskar vatten och gillar att arbeta.  Hon älskar att mysa, pussas och vara nära familjen. Hon stal verkligen våra hjärtan från start och trots att hennes husse Micke tyckte att det räckte med 2 hundar hos familjen Ekström/Dahlin så övertygade hon honom snabbt att hon var en självklar del i familjen. 

Hon är kompakt uppbyggd med en härlig bredd i nos och skalle.
Att Saga är snygg råder inga tvivel om. 2019 blev hon årets vackraste portistik och kammade hem en hel drös med CERT. Hon blev både bäst i motsatt kön och bäst i rasen samt vann grupplaceringar. Tyvärr hann hon inte ta sitt championat innan Corona slog till 2020 men under 2022 tog hon äntligen hem sitt välförkänta Svenska Championat!

Som sagt är Saga en snygg tjej men hon är också väldigt trevlig. En gosig nallebjörn! Hon gillar att jobba och hitta på saker men hon kräver det inte. Det viktigaste för henne är att få springa och sträcka ut kroppen. Hon älskar vatten och har inget intresse i att springa efter vilda djur i skogen utan håller sig med sin familj!
Hon älskar att mysa och sen familjen utökades med 2-bentingarna Ludwig och Alicia så har Saga blivit deras självutnämnde nanny och övervakare. 
En enklare tjej får man leta efter!

Saga med Sofia och Ludwig
Saga bor tillsammans med sin moster Nemi
Saga blev Bäst i Rasen i Gimo i September
”Det finaste man har sätter man på bordet”, säger Saga

//Sofia