I lördags var det den stora tvättardagen, dvs Doris, Alma och Tyra skulle bli fina i pälsarna för igår (söndag) var det utställning i Västerås och dit skulle vi.

Redo för utställning!

Peter, jag och tjejerna gav oss iväg till Västerås på söndag morgon. Vi behövde inte ge oss iväg i ottan för det var flera hundar som skulle in i ringen före oss (alltid skönt att slippa gå upp typ kl 4). För Tyra var det premiär att äntra utställningsringen och att vistas i en miljö full av andra hundar och människor. Det är alltid intressant att se hur en ovan hund reagerar i såna situationer. Det tog inte lång stund för Tyra att kunna koppla av, precis som Doris och Alma. Det var 3 coola tjejer vi hade som la sig och vilade.

Vi hade trevligt sällskap av Margona och Sven (som kom utan hundar) samt Anna som ställde Q-kullekillen Eddie-Lo.

Tyvärr blev det inga bilder tagna när vi var inne i ringen men så här blev i alla fall resultaten:
Tyra blev placerad som nr 2 i ”Valpklass tikar”. Hon skötte sig så fantastiskt bra både med att stå still under hela tiden som domaren gjorde sin bedömning, vid hanteringen viftade hon på svansen och tänkte pussa på domaren och när vi sprang (visst inslag av lite hopp och skutt men det tillhör när man är valp). Eddie-Lo ställdes i ”Öppenklass hanar” och fick Excellent och blev placerad som nr 3. Alma blev placerad som nr 4 med Excellent i ”Öppenklass tikar”. Doris ställdes för första gången i veteranklass. Hon fick också Excellent och slog till med att bli BIR-veteran (Bäst-I-Rasen).

Vi stannade till finalerna eftersom Doris och jag skulle springa in i BIS-finalringen för veteraner. Där blev det ingen placering men vi är ändå nöjda med dagen. Framför allt hade vi, som vanligt, roligt vid sidan av ringen eftersom vi var i ”goda vänners lag”.

Det här var första gången som jag åkte iväg på utställning utan Sofia. Sofia har åkt själv flera gånger men jag har alltid haft henne med mig. Det kändes konstigt både för mig och henne men av förklarliga skäl fick hon stanna hemma. Alicia är ju nyfödd och inte redo att hänga med eller stanna hemma med sin pappa.

Igår var tjejerna så fina i pälsarna men idag efter en promenad i duggregn såg de inte lika stiliga ut.

Doris
Alma
Tyra

// Helena