Dagarna rullar på och dagen när Ediths och Iors valpar ska födas närmar sig. Idag tog jag en härlig förmiddagspromenad med tjejerna och Edith hänger fortfarande med utan problem.

Det är så skönt att det fungerar så bra med Edith och våra 4 tjejer och att alla går så fint i koppel. Det gör allting så mycket enklare.

Valparna sparkar på ordentligt i magen och sparkarna både känns och syns tydligt nu. Edith verkar inte särskilt störd av att dom sparkar men ibland märker man att hon ändrar ställning när dom ”bonkar på” väldigt mycket.

Ikväll började vi förbereda valpningsrummet inför kommande valpning. För att komma närmare Edith och valparna har vi tagit bort benen på sängen. Valplådan är på plats och den är bäddad med en Biamadrass som gör det mjukt och skönt för Edith att ligga på och påslakan som tar upp fostervatten mm och som byts ut när det behövs. Ena sidan på valplådan är öppen under själva valpningen för att underlätta för oss att hjälpa till under valpningen. Så fort valpningen är klar stänger vi igen med skivor så inte valparna kan kravla ut ur lådan.

Det lär behövas många handdukar för att torka rent nyfödda valpar eftersom det verkar var ett stort gäng som växer och frodas i Ediths mage.

Ediths mamma Doris ville värma upp valplådan åt sin dotter. Hon har ju själv legat i den med sina båda kullar.

När jag plockade fram lådan med bl a valphalsband mm kände Edith igen doften och hon blev överlycklig när hon fick en av de pyttesmå leksakerna som vi lägger in i valplådan när valparna öppnat ögonen och börjar bli medvetna om sin omgivning.

// Helena