Så de knakar!
Valparna är nu så Saga kan börja lämna de längre och längre stunder. Nu har hon börjat få följa med på tjejernas promenader som vi tar varje dag och hon tycker att det är så skönt att kunna bara vara Saga för ett tag och inte behöva bry sig om valparna. Men när hon väl kommer hem så vill hon in för att titta till dom!
Snart är det inte lång tid kvar tills ögonen börjar öppna sig. Man ser det på sättet de rör sig i lådan. Istället för att kravla fram så börjar de resa sig upp och ta sig fram som kameleonter och när de är vakna kollar de runt som ”gamla gubbar”, som att de försöker se men inte kan än.
När väl ögonen öppnas så öppnas en helt ny värld upp. Det häftiga är att så fort ögonen öppnas så börjar de ta kontakt med oss människor och viftar på svansarna!

Den här kullen kommer ännu mer växa upp med en liten 2-benting.
Ludwig och Saga har ett otroligt speciellt band, Ludwig är Sagas första bebis. När Ludwig väl föddes så tog sig Saga på sig rollen som hans personliga nanny. Där Ludwig är där hittar man Saga. Därför är det helt okej för Saga att Ludwig är delaktig och med oss när vi är i valplådan med henne.
Vi lär Ludwig redan nu att man inte får greppa tag hårt i varken vårat hår eller tjejernas pälsar. Han får därför redan nu känna försiktigt på valparna och han är fantastiskt duktig. Han är väldigt försiktig! Självklart är vi med hela tiden (han kan ju inte krypa än så han tar sig inte till Saga för egen maskin än).
För oss är det viktigt att lära Ludwig redan nu att visa respekt och ödmjukhet inför hundarna. Precis som att dom ska vara snälla mot honom så ska han vara snäll mot dom. Vi ska göra allt för att Ludwig ska bli en snäll kennelpojke som kan berika tjejernas och valparnas liv hos oss!
//Sofia