Idag var det så kallt på förmiddagen så vi avvaktade med promenad. Det är inte kul för någon när det är isande kyla. Därför passade jag, Sofia, på att tvätta Saga när valparna var nymatade och nöjda.

Saga tvättas och fönas vanligtvis 1 gång/veckan, mellan dessa tillfällen behöver jag inte göra något med hennes päls. Jag tar hellre och fixar den ordentligt en gång i veckan än att avsätta tid varje dag. Nu är det längre tid sen pälsen fixades i och med valparna och deras ankomst men pälsen var lätt att fixa ändå!

Även om det inte är några utställningar (och just nu kan inte Sagas ställas ut pga valpar) så långt ögat når och det känns som något väldigt avlägset i dessa tider så vill vi se till att Sagas päls är fin och sköts ändå. När allt drar igång igen så ska vi alla vara redo (och då vill vi inte ha en nerklippt tik som måste spara ut pälsen).
Vi har aldrig klippt ner någon av våra egna tjejer när de har haft valpar utan vi klipper endast bort päls på magen för att valparna ska hitta fram till maten.
Vi fönar alltid pälsarna torra efter schamponering. De får aldrig självtorka, inte ens på sommaren. Vi vill få pälsarna torra. Just nu för att det är så kallt ute och på sommaren så är det inte bra att hundarna går runt och är för fuktiga (och sen vill vi se till att vi får ur de tovor som bildats i pälsen, vilket är enklast när vi fönar).

Så här mysigt tyckte valparna att det var att mysa med sköldis som Saga burit in till dom!

Vi önskar er alla en trevlig helg!
//Sofia