Ja nog är det problematiskt i dessa tider…. Det är många som vill utöka familjen med en valp just nu. Bara i december fick vi över 40 mejl från familjer som vill ha en valp. Alla de som mejlar oss får ett svar alltid (även om det ibland kan dröja några dagar innan vi svarar) och ibland kanske man inte får svaret som man hade hoppats på.
Vi letar alltid efter de bästa familjerna till våra valpar. I dessa tider är det för oss viktigt att hitta de familjer som vi känner har bäst förutsättningar. Rent krasst så är det precis som för personer som söker jobb, man är inte ensam om att konkurrera.
Men till skillnad från ett jobb så rör det här sig om en ny familjemedlem – levande varelser!

Vi har sedan en tid tillbaka satt stopp, vi kan inte ta emot fler intresseanmälningar. Vi har så många bra familjer som är intresserade att vi inte kan sätta upp fler. Nu får vi bara avvakta och se hur många valpar som gömmer sig i Sagas mage.

Men mejlen fortsätter att komma. Många vet att vi inte tar emot fler intresseanmälningar… De vill visa sitt intresse för framtiden. Såklart är det en god tanke, vi förstår att man vill vara ute i god tid. Problemet är att vi vet ju inte när vi planerar nästa kull…. Antingen är det Doris som ska få ha en sista kull eller så är det Alma som ska få ha sin första. Men när? Vi vet inte! Är det till hösten? Eller är det om ett år? Vi vet att vi inte kommer vilja ha valpar nu i sommar. Vi ska njuta av sommaren (som är för kort), den första sommaren med Ludwig (jag var ju höggravid alt nyförlöst hela förra sommaren). Om utställningarna skulle komma igång till sommaren så vill vi njuta av att kunna vänstervarva i ringarna och umgås med våra älskade valpköpare och vänner (även om det känns långt borta just nu).

Många vill sätta upp sig för nästa kull, att vi ska ha dom i åtanke och att vi ska höra av oss när vi vet när nästa kull är på gång. Vi förstår tanken! Problemet är att det är så många som vill samma sak. Vi kan inte ta på oss att höra av oss. Det är för stor risk att vi missar någon och vi vet att mycket kan hända på vägen. Kanske har man hittat valp på annat håll, eller så har man kommit på att det inte är en portis man vill ha eller så har livet förändrats så det inte alls passar att skaffa en valp. Det händer titt som tätt även när vi är i processen att vi väntar valpar, att på bara någon vecka har familjens liv förändrats helt (från de att de hör av sig till att vi någon vecka senare och vi bekräftar att tiken är dräktig).

Av den anledningen sätter vi inte upp någon inför framtida kullar. När vi väl har några nyheter att dela med oss av, då lägger vi ut information här, på huvudhemsidan och på våra sociala medier. När vi väl vet mer och när nästa kull är på gång, då börjar vi ta emot intresseanmälningar.

Vi förstår att man vill vara ute i god tid. Etablera en kontakt och komma och hälsa på oss så man kan känna sig trygg med att man inte köper en smuggelhund. Vi är alltid restriktiva med att ta hem besök till oss (även utan covid), skulle vi ta hem alla som vill hälsa på oss skulle vi inte få göra annat än att ha besök. Nu med covid-19 så tar vi inte emot besök alls, det går inte. Vi ska minska smittspridningen och då kan vi inte ha hem familjer. Är ni intresserade av en valp från oss… Ni kan lära känna oss och följa oss både här och på våra sociala medier. Vi delar med oss av så himla mycket av oss, våra liv och vårat hundliv. Vi delar med oss av våra tjejer och vad vi gör och vad som händer. Vi är väldigt öppna med vilka vi och vilka våra tjejer är!

Just nu ligger vårt fokus på Sagas och Stings kommande kull. Vi vet som sagt inte våra framtida planer för vi vet att allt kan förändras. Det är så många gånger som vi har tänkt ”så här ska vi göra” och sen har allt blivit totalt annorlunda T ex förra kullen hade vi inte tänkt att vi skulle ta i början på 2020. Jag skulle få fokusera på att vara gravid och ha en nyfödd som men så insåg vi att vi ändå kanske skulle ha en kull ändå. Livet förändras, det enda vi kan vara säkra på är hur det är här och nu. Vad framtiden ger oss får tiden utvisa. Följ oss och vårt hundliv, för det delar vi med oss av. Vårt hundliv och våra tjejer är vi väldigt, väldigt stolta över!
//Sofia