Nedräkningen har börjat…. I hela 7 veckor har Saga varit dräktig och valpningen närmar sig!
När det är en fodertik som ska ha sina valpar hos oss flyttar hon hem till oss i vecka 7. Enligt lag får man inte transportera tikarna för långa sträckor för att de ska komma hem till uppfödaren i god tid innan valpning för att hinna göra dig hemmastadd.
Nu känner ju sig Saga redan som hemma hos mamma och pappa, hon är ju där varje dag och hade egentligen kunnat vara hemma hos mig ett litet tag till men igår kände jag (Sofia) att det är lika bra att Saga nu även sover hos mamma. Saga har sedan den förra veckan börjat bli mer flåsig. Livmodern håller på att förbereda sig och hon får lite sammandragningar. Hon blir också flåsig av att hon känner valpens sparka i magen (märker man genom att hon slickar sig på magen). Hon har också börjar leta efter lämpliga platser att boa in sig på (tex under sängen).
Dessutom har jag märkt att hon blir mer upprörd om Ludwig blir ledsen och skriker (vilket händer på kvällarna innan han ska sova). För att hon ska få lugn och ro och bli ompysslad helt och hållet (vilket är svårt för mig i och med Ludwig) så får hon bli omhändertagen av mamma och pappa ❤️

Idag blev Saga duschad, fönad och tovutredd… Och ååååh vilken vacker päls hon har nu, jag hoppas så att hon inte blir alltför sliten i den nu med kullen. Igår klippte jag bort en del av pälsen på magen så att valparna ska kunna komma åt hennes bröst. Usch vad det smärtade att klippa, även om det är för en bra sak!

Fostren är nu cirka 10 cm långa och livmodern fyller ut stora delar av buken.

Saga har så mycket päls när den är nyfixade så magen syns inte ens 🤣
Här syns den bättre!

Som jag uppdaterade om igår så både ser och känner vi valparna röra sig i magen! 🥰❤️//Sofia