Nu har Saga varit dräktig i hela 5 veckor och magen växer och det råder inga som helst tvivel om att det är valpar där inne!
Varje tisdag kommer det komma uppdateringar om Saga och hennes dräktighet här i bloggen!
Så här står det i boken om dräktighet för hund (från SKK): ”Embryot liknar nu en hund och kallas foster. Ett beaglefoster som är 35 dagar gammalt är ca 35 mm långt. Fostren har utvecklade ögonlock som täcker ögonen, och ytteröron som täcker öronöppningen. Man kan också avgöra könstillhörigheten. Förbening sker av bröstben, bogblad och revben. Fosterblåsorna har nu blivit så stora att de fyller ut hela livmodern så att denna får ett mer jämntjockt utseende.”

Magen syns inte så mycket från sidan än med tanke på att Saga har så mycket päls 😉

Saga mår oförskämt bra! Det är alltid olika från tik till tik hur de mår som dräktiga. Sagas mamma Doris har mått väldigt illa under sina dräktigheter men Saga är hungrig på allt utom mat. Just nu får hon äta färskfoder då det är lättare att få henne att äta än torrfoder.
Imorse kräktes Saga vilket är väldigt vanligt att de gör vid 5 veckor!
Det är från och med nu som Sagas mage kommer börja växa mer och vi får väl se när vi kan börja känna valparna röra sig i magen 🥰

//Sofia