Elsa är en fantastisk mamma och det är väldigt ovanligt att en tik som får valpar för första gången vet hur hon ska göra. T ex måste tiken hjälpa valparna att kissa och bajsa för det kan de inte göra själva till att börja med. Bajset måste ”städas bort”, dvs ätas upp. Inte ens det behövde vi visa henne. Hon är också så lugn och det gör att valparna är lugna och nöjda.

Så här avslappnat kan det vara när man ger di

Här om dagen klippte jag valparnas klor, 144 stycken.

Idag klippte jag Elsas klor och då sov valparna gott i valplådan.

Nu känner Elsa att valparna är tillräckligt stora så att hon kan lämna dom lite längre stunder. Då vet vi att hon är redo för att följa med på promenader. Fram till dess har hon bara varit ute i trädgården för att göra ifrån sig och sträcka på benen.

Igår gick vi genom Nynäshamns centrum och då passade jag på att handla saker jag behövde. Det här härliga gänget väntade utanför.

Idag gick vi förbi hamnen. Det väcker uppmärksamhet att komma med så många fina portistjejer.

// Kennelmamma Helena