Igår var Elsa på dejt med sin kille Elis!

Det är inte alltid lätt att komma på vem som ska bli ”Killen med stort K” till tjejerna men när våra tankar började landa på Elis kändes det bara så rätt och så bra!

Både Elsa och Elis är två av våra egenuppfödda avkommor och det är lite av en dröm som kommer sann att kunna kombinera dessa två.
Elsas mormor är vår Maya och Elis mamma var vår Bella (som tyvärr somnade in för drygt ett år sen). Vi har många gånger genom åren konstaterat att det vore en dröm att kunna kombinera Maya och Bella på något sätt. De kompletterade varandra! Nu flera år senare kom denna dröm att bli sann vilket värmer våra hjärtan!
Blivande mamman är alltså:
SE UCH SE V-19 SE JV-19 Amazing Selma’s Not Just Anybody ”Elsa”
HD: A
ED: UA(0)
PRA: Normal via föräldrar
IC: Normal (via föräldrar i 2a generationen)
JDCM: Probable Normal (Via föräldrar i 2a generationen)
Genomfört BPH med skott
Att Elsa är snygg råder inga tvivel om. Hon har under förra året kammat hem 3 titlar och blev årets andra snyggaste portistik (tätt efter syrran Saga som bor hos oss). Hon är inte bara snygg utan också väldigt trevlig och en väldigt enkel tjej!

Blivande pappan är:
Amazing Selma’s King’s Treasure ”Elis”
HD: A
ED: UA(0)
IC: Fri via föräldrar
JDCM: Fri via föräldrar
Genomfört BPH med skott
Även Elis är en trevlig hane. Han är utställd mer sparsamt än Elsa men har fått både CK och reserv-CERT. Han är en trygg och stabil hane med en på- och en avknapp. Han har energi när det behövs men kan också slappna av och ta det lugnt. Hemma kallas han för Kungen (kanske inte så konstigt med tanke på hans stamtavlenamn 😉 ).

Och nu vet jag att många tänker ”men Sofia ska ju ha barn snart, hur ska det här gå?!”…..
Vi kan lugna er med att vi har tänkt igenom det här både en, två och tre gånger. Vår uppfödning kan inte avstanna bara för att flocken utökas med en 2-bent liten bebis. Däremot kommer jag hålla mig mer i bakgrunden och mamma kommer få ta mer. Jag kommer hjälpa till med det jag känner att jag kan och orkar hjälpa till med och har lovat att fortsätta hjälpa till med fotografering av valpar och uppdatering av hemsidan. Kan jag göra något mer utöver det mellan matningarna så är det bara en bonus!

Nu ser vi med spänning fram mot om dejten blev lyckad och fortsättning på kärlekssagan mellan Elsa och Elis fortsätter!
//Sofia