I tisdags, 5 maj, träffades Alma och 6 av hennes syskon på Knivsta veterinärpraktik för att bli höft- och armbågsröntgade. Vi hade tur med vädret så vi kunde samlas utanför kliniken i och med rådande omständigheter med corona. Det var Alma, Edith, Lilly-P, Pajaz, Pelle, Marvin och Bilbo som skulle röntgas.

För att minska risken för smittspridning var det jag (Helena) som hjälpte till att hålla ”barnen” när de röntgades.

Redan i fredags hade 6 av resultaten kommit ut på Skk:s hemsida, alla utom Almas. Vi blev väldigt fundersamma på varför hennes saknades. Det uppdagades att det råkat bli fel registreringsnummer på hennes plåt. En siffra hade blivit fel. Det här felet rättades till så idag kom även Almas resultat ut. Elvis som bor söderut i Sverige hade redan blivit röntgad på ”hemmaplan”.

Vi är så fantastiskt glada för de här otroligt fina röntgenresultaten på avkommorna efter Doris och Benzo. (Prince är röntgad i Norge men hans resultat har inte kommit ut på Norska Kennelklubbens sida än och Boris kommer röntgas i juni). Samtliga 8 har godkända höfter och armbågar!
Visste ni att ca 25% av alla portisar som blir röntgade inte får godkända höfter? Och av alla portisar som föds varje år är det inte ens 50% som blir röntgade. Det tycker vi är väldigt ledsamt och vi är så glada att våra valpköpare förstår vikten i att röntga sina vovvar!

// Helena