Jag håller på och flyttar över bilder från systemkamerans minneskort, som är fullt av bilder på tjejerna och Q-kullevalparna, till datorn och då tänker jag tillbaka på alla veckobilder vi tagit genom åren på alla valparna. Vi har 151 avkommor och alla dessa har vi tagit bilder på när de varit 1 dygn gamla och därefter veckobilder i 8 veckors tid. Det har blivit 1359 st….. bra bilder. Ja, ”bra bilder”. Det är inte givet att valpen sitter still och vi tar 1 foto som vi kan lägga ut på deras egna sidor. Nej, det kan bli åtskilliga foton på 1 valp innan vi är nöjda. Bruna valpar är lättare att fota än svarta, sommarvalpar är lättare att fota än svarta valpar i snö. Här kommer ett axplock från mindre bra försök att ta 8-veckorsbilder på några av Q-kullebarnen!

Sofia och jag säger ofta till varandra ”Det är tur att vi är 2 personer som hjälps åt med att fota valparna. Det skulle vara näst intill omöjligt om vi varit ensamma!”
Så många skratt vi fått genom åren och så mycket tid vi lagt ner på att få bra foton på alla våra 151 ”barn”. En del gråa strån har det väl blivit på huvudet när vi tagit hundrafemtioelva bilder på en och samma valp och ingen varit bra nog och man vet att det är många fler valpar kvar att fota men oj så mycket kul vi haft och har tillsammans. Vi får se när det är dags för veckofotografering nästa gång, dvs när nästa Amazing Selma’s-kull är här. Ett som är säkert är i alla fall att vi kommer fortsätta fota alla valpar och vi kommer forsätta vilja ha 1-årsbilder som ska pryda varje valps egna lilla sida på vår hemsida.

// Kennelmamma Helena