Valparna är lyckligt ovetande om livet utanför vårt hus. De behöver inte fundera på om det är plusgrader som innebär att trädgården är en leråker och inte går att vara på eller att det kanske kommer smälla av raketer och fyrverkerier de närmaste dagarna. Det är sååå många djur som får panik under nyår och så många hundar som springer bort under den här årstiden. Därför vill jag uppmana alla er hundägare, nya som gamla, att ha era hundar kopplade de närmaste dagarna om ni inte är på inhägnat område och att inte utsätta dom för smällande i onödan. Även om man förra årets nyår hade en skottfast hund är det inte säkert att den är det i år. Vår älskade Alice var de första 7 åren ”döv”. Hon reagerade inte på skott eller smällare. Något hände och vi vet inte vad. Kanske var det cystorna på äggstockarna som påverkade henne och gjorde henne känslig för höga ljud och som gjorde att hon spände sig och det gjorde ont i magen på henne? Som sagt, vi vet inte varför hon från ett år till ett annat blev skottberörd.

Här kommer lite bilder från valparnas vardag. De äter, sover, leker, busar och har börjat gå på upptäcktsfärd i vårt hus.

Alma, världens bästa nanny <3
När det kliar i tänderna och man bara måååste tugga på någon eller något så är det bättre att ha ett kycklinglindat tuggben att gnaga på!

Det tog några dagar innan valparna vågade sig så långt bort från sitt rum så de kom ut i köket men idag hände det. Första frukosten i köket (men långt ifrån den sista).

Skönt att mamma Sally är i närheten när man är ute på nya äventyr!

Vi önskar er ett gott slut och ett gott nytt år!

// Helena och flocken