I lördags var det dags för valparna att flytta från ”barnkammaren” där de föddes till det större rummet som vi kallar för valprummet. Där kommer de bo tills det är dags att flytta hem till sina egna familjer. Valprummet är ett ”vanligt” rum när vi inte har valpar eller när valparna bor i barnkammaren. När valparna ska flytta in dit tar vi ut alla möbler och bygger upp en sarg av träskivor för att dels skydda väggarna från att bli söndertuggade och dels för att valparna ska ha det tryggt och säkert de få stunder de är ensamma där. Det finns ingen risk att de kan bita i en elsladd eller skada sig på annat sätt. Sargen är så hög att de inte kan klättra över. Om någon vecka kommer de att få vidga sina vyer genom att få tillgång till hallen, köket och badrummet när vi är hemma. Här kommer några bilder från valparnas ”nya” hem.

Sargen är på plats
Sally ger valparna di i de deras nya rum
Sallys matte Pia har kommit hit och ska stanna till på lördag. Härligt för valparna att få gosa med ”mormor”
Idag fick de gå på upptäcktsfärd i hela rummet tillsammans med Alma
Mat är gott tycker valparna 🙂
Här kan man krypa in och gömma sig om man vill

Fortsättning följer…….

// Helena