Ja tänka sig vad fort tiden har gått, idag är valpisarna hela 3 dagar gamla.
Fortfarande så spelas valpningsdagen upp i mitt och Helenas huvuden som en film. Hur fantastiskt bra allt gick i slutänden!
Sally är en helt underbar mamma som har dunderhonung i mjölken.
Valparna har ökat fint i vikt hela tiden (första gångstikar brukar inte ha så här mycket mjölk utan vanligtvis tar det några dygn innan mjölken runnit till).
Inatt ökade valparna på mjölken vilket betyder att de vaknade oftare och ville ha mat.

Herr Orange vet hur man njuter av livet!

Något annat som är härligt är att alla valparna har familjer som väntar och längtar efter dom!
En av valpköparna som jag pratade med undrade hur våra dagar ser ut nu när vi har småttingar att ta hand om.
Ja mycket energi finns det inte. Vi är vanligtvis väldigt aktiva i vår vardag och ser oss själva som väldigt handlingskraftiga personer som har svårt att sitta stilla.
Men när valpar föds hos oss blir vi väldigt stillasittande och med novembervädret kan inte ens vädret ge en energi med regn och grå himmel.
Just nu spenderar vi mycket tid inne hos Sally och valparna.
Sally är ju inte den som har propsat på att just hon vill ha bebisar, det är ju vi som har fattat beslut om att låta nya små liv komma till världen. Så för oss är det viktigt att Sally känner att vi finns hos henne som hjälp och support.
Inte för att hon egentligen behöver det, hon är en riktig mönstermamma som agerar som att hon var gjord för mammalivet men hon behöver både mat och ibland hjälp med att komma ur valplådan när hon behöver ut på tomten för att kissa och bajsa.

Nä för promenader är det för tidigt att gå på, det får hon vänta med tills hon börjar lämna valparna lite längre stunder.
Men vi har ju 5 andra portistjejer i huset som behöver ha sina promenader och aktiviteter. Vi delar därför just nu upp oss så två tar en lite längre promenad på förmiddagen (idag kunde vi gå en riktigt lång promenad i skogen) och en liten kortare promenad på kvällen. Medan två är på promenad stannar den tredje personen hemma med Sally och valparna.

Man går verkligen in som att man är småbarnsförälder. Igår kväll gick jag och Helena och la oss kl 19 och fick sova ut fram till kl 00.00 då Peter väckte oss.
Peter är den som får mest sömn då han inte tar lika stor del av valpansvaret som jag och Helena så han fick vara med Sally och valparna under den tiden.
Därefter gick jag och Helena in till valparna och Sally. Just nu sover vi både två i valprummet. En i en säng bredvid valplådan och den andra på en madrass på golvet, även den vid valplådan.
Första natten med Q-kullen så var det någon av oss som vakade i och med att det inte blev en ”vanlig” valpning. Vi ville se till så inte Sally blev stressad.

Genom åren har vi vant oss vilka ljud man ska höra efter och när det är lugnt i lådan så kan man sova en stund. Särskilt djup sömn får man inte för man drömmer som aldrig förr. Inatt köpte Helena supermycket glass och natten innan det så vaknade hon och sa att ”näää dyra skor ska man inte köpa” 😉

Imorgon kommer Sallys matte Pia och husse Håkan hit för att träffa valparna för första gången. Pia kommer vara hos oss under hela nästa vecka, det kommer Sally att tycka om och en riktig lyx för Pia att ha möjligheten att lära känna valparna, Pia kommer att vara en hel del hos oss under de kommande veckorna! <3 🙂
//Sofia