Igår filmades en film på valpisarna, den första ”riktiga” filmen.
Doris har börjat lämna valparna mer och mer:
Så här såg det ut för några dagar sen. Hon lämnade dom men var inte långt borta utan låg utanför och kollade på dom!
Idag var första dagen som Doris lämnade valparna utan att vi hjälpte henne. Hon har velat att vi har tagit bort valparna från henne för att hon ska kunna ta sig upp (känslan är att hon tyckt att valparna varit för små så hon har varit lite rädd att hon ska göra dom illa).
Igår när filmen nedan filmades hade Doris precis varit ute och lekt. Doris äääälskar att man slänger iväg en leksak (vi kallar det för ”sular-leken”, man ska sula iväg leksaken och så ska hon springa efter). Det förklarar vi även i filmen men det är därför hon är flåsig och inget annat.
https://youtu.be/lpAwBuqwLU8
Valparna har fått en hundsäng att ligga i när mamma Doris inte är hos dom och den är verkligen uppskattad! Dom älskar att ligga allihopa tillsammans och mysa.
Man märker att valparna inte längre är pytte-nyfödda-valpisar. När dom tar sig fram till maten så börjar dom stödja på benen och försöker ställa sig upp och inte bara kravlar fram.
Det är så häftigt att det går så fort. Inom en vecka så kommer valparna ha öppnat ögonen och en helt ny värld kommer öppna sig!

//Sofia