Vi tycker att det är sååå kul att så många av våra valpköpare är så aktiva med sina vovvar! vi själva tycker ju att det är kul att jobba med tjejerna och när då även våra valpköpare tycker att det är lika kul värmer enormt i våra kennelmamma-hjärtan!
Idag fick vi veta att Milou, Amazing Selma’s Nobody Else But Me, har fått Godkänt på doftprovet i Nosework!
Dessutom har Kenzo, Amazing Selma’s Mojito Mookwalk, klarat testet för att kunna påbörja utbildning för att bli Diplomathund med sin matte Pernilla. Och då frågar sig säkert många, vad är en Diplomathund?

Så här står det på Glada Jyckar (där matte Pernilla även håller kurser): ”Ett diplomathundsekipage (dvs en diplomathund och dess förare) är specialutbildade för att arbeta med hundars språkutveckling och sociala utveckling i förhållande till andra hundar. Diplomathunden kan användas i förebyggande syfte för att hjälpa valpar och unghundar att utveckla ett bra och nyanserat hundspråk och utveckla deras sociala kompetens. Den kan också användas i rehabiliterande syfte för att hjälpa rädda, osäkra eller arga hundar att bli tryggare i hundmöten. Även vid mer vardaglig hundmötesträning gör diplomathunden en värdefull insats. I vissa fall jobbar diplomathunden på avstånd och ibland blir det närkontakt.”
Länk: https://www.gladajyckar.se/diplomathund/

Stoort grattis och stort fortsatt lycka till! Vi är så himla stolta över er!

//Sofia