I torsdags var en otroligt nervös dag. Det var dags för röntgen för 6 av N-kullevalparna (Saga, Timba, Elsa, Norpan, Milou och Cato). Scout blev röntgad dagen innan och Silje nu i måndags.
Extra kul var att Marillos husse Micke och lillmatte Enny kom – vi är så glada att ni är så engagerade i N-kullen!
Vi trodde verkligen inte att vi skulle bli så här många på självaste Lucia och absolut inte att Milou skulle komma upp från Månstad eller att Norpan skulle komma från Falun men det gjorde dom. Självklart bjöd vi på Luciafika till alla medan vi väntade!
En otroligt nervös Sofia inför röntgen av Saga!
Milou
CatoElsa
Timba
Norpan
Även om vi tyckte att alla höfter såg bra ut,
samt att alla armbågar också gjorde det så kan man inte veta förrän SKK fäller sin avgörande dom.

Idag blev en väldigt bra dag – vi fick nämligen resultaten:
Samtliga har fria höfter och armbågar!!! Tjoohooo!!!!
Vi är så otroligt tacksamma och glada, vilka fantastiska vovvar och vilka lika fantastiska valpköpare vi har.
Vi kan inte nog tacka er för att ni förstår vikten i att röntga era hundar!
Nu vet ni att ni kan börja träna hårdare med era hundar, ni kan till våren gå kurs i agility, börja springa mm mm och ni behöver inte oroa er för att hunden ska få ont av sina höfter.
Ni bidrar dessutom med ovärderlig information för rasen. Inte ens 50% av alla portisar i Sverige blir röntgade och av dessa är det ca 25% som har C, D eller E (dvs icke godkända höfter).
Ni bidrar med information till oss som uppfödare så vi kan utvärdera hur kombinationen blev. Tanken är att Saga & Elsa ska bli mammor hos oss och nu vet vi att både dom och deras syskon har bra höfter. Nu fortsätter vår tanke i vår fortsatta avel på dom! Man kan inte stirra sig blind på enbart föräldradjur utan måste se helheten. Det här är den 15 kullen som blir röntgade hos oss och vi måste ändå få säga att vi är stolta över dessa resultat (alla tidigare resultat finns att se under våra kullar på hemsidan).
Allt började med vår älskade Alice. Hon och hennes syskon hade fria höfter, det fortsatte med Maya där även hon och hennes syskon har fria höfter, vidare till Doris där hon och hennes syskon har fria höfter och nu till Saga = en bra grund att bygga vidare på.

Tack, tack, tack Alice för att du kom till oss och att vår uppfödning kunde få bygga på dig. Tack till alla våra valpköpare som gör det här möjligt och tack till den här fantastiska rasen!
Blöt, Glad & Sund Portugisisk Vattenhund!

//Sofia