Just nu går vi bara och väntar och väntar… Vi väntar på att dagen ska komma när vi kan bekräfta om Doris är dräktig! Även om vi tror att hon är dräktig så kan man ju inte vara säker förrän man får det bekräftat.
Om man jämför Doris förra dräktighet och med (förhoppningsvis) denna så är de väldigt olika. Förra dräktigheten var Doris otroligt lik sin mormor Alice. Hon mådde otroligt illa, ville inte äta någonting och hon trodde nog själv att hon var sjuk. Den här dräktigheten har varit helt tvärtom, visst hon slukar inte maten men hon är hungrig som en varg och försöker få allt godis hos kan komma åt. Den här dräktigheten är hon mer lik sin mamma Maya. Maya har på alla hennes 3 dräktigheter mått så fantastiskt bra och för Doris del känns det som att hon gör det också.
En hungrig Doris sitter och vill smaka ost!

Många förstår inte hur lika hundar är oss människor och de allra flesta vet inte alls att tikar går igenom sin dräktighet på precis lika många olika sätt som människokvinnor går igenom sina graviditeter.
Doris favoritplats är att sitta (eller ligga) på en stol i köket!

Trots mörker som oktober och november innebär så försöker vi hitta på roliga saker med tjejerna. De vill ju göra saker och tänka med huvudet även om vi 2-bentingar saknar motivation och ork.
Tjejerna i skogen på en väääldigt regnig promenad.
I helgen drog vi ut i skogen och la spår. Det var första gången som Saga fick gå ett riktigt spår som hade fått ligga i 45 minuter. Tidigare har hon bara fått göra sök och jag måste säga att jag är djupt imponerad över henne! Hon gick på spåret på en gång, tröck ner nosen i backen och började spåra precis som att hon inte gjort annat. Hon fattade inte riktigt att belöningen med det hela var burken med köttbullar som låg i slutet utan tyckte att hon kunde fortsätta spåra tillbaka (det kommer hon lära sig med tiden, de andra tjejerna blir sååå glada när de hittar burken).
Tjejerna på en annan skogspromenad som det var lite bättre väder på!
Efter en dag fylls av aktivering blir det trötta och nöjda tjejer som ligger och sover i sängen hemma!

//Sofia