Veckorna flyger iväg och man önskar man skulle hinna med mycket mer än man gör och att dygnet skulle bestå av fler timmar smiley.
I helgen stod det på schemat: ”göra vinter” i trädgården (dvs kratta löv och alla miljarders miljarder ekollon som trillar ner på vår tomt från grannens eeeeenorma ek), kitta fönstren, göra aktiviteter med tjejerna och en hel massa annat.

För oss är det jätteviktigt att Maya, Bella, Nemi, Doris och Saga får göra aktiviteter så att dom också ska känna att deras dag har varit innehållsrik. Det behöver inte vara några avancerade saker, bara man hittar på något blir dom nöjda. Oavsett hur gamla dom är vill dom göra saker tillsammans med oss. När skogen är full av svampplockare och vi dessutom har löptikar har vi tjejerna kopplade så då brukar vi göra ”sökleken”. Det innebär att en av tjejerna får stanna kvar med en av oss 2-bentingar medan resten av flocken går iväg och gömmer sig. När det gått ca 4 minuter börjar sökandet. Saga väntar på att få starta sökandet smiley.
När hon hittat flocken byter vi hund och förare och nästa gäng ger sig iväg och gömmer sig. På så vis kombinerar vi promenaden med att söka. Det är ett praktiskt sätt för oss som har många vovvar som ska aktiveras smileyPeter, Sofia, Maya, Nemi, Bella och Saga ger sig iväg och gömmer sig.
Doris väntar på klartecken att få ge sig iväg smileyMen, som sagt, vi har inte tid att bara hitta på roliga saker tyvärr. Ett hus och en trädgård kräver också uppmärksamhet. Kitta gamla fönster tillhör en av dom sakerna smiley.

// Helena