Ja nu har nedräkningen börjat. Det är med blandade känslor för oss. Valparna är helt fantastiska men vi märker att tiden för varje valp inte räcker till. De är så otroligt sociala valpar vi har i den här kullen och vanligtvis när vi tar ut valparna så blir dom jätteglada och springer runt och busar… Dom här vänder sig om och kollar på oss och blir så upprörda när vi måste gå in för att hämta syskonen – ”hallå, vi måste ju prata med varandra, säger dom”.

Vi vet att det är 10 familjer som ser fram mot att denna vecka ska gå, inte mist Selmas familj som ska få hem sin älskade Selma samt hennes dotter Rut – själva anledningen till kullen!

Det är mycket för oss att förbereda inför flyttarna och planeringen är in i minsta detalj: ”när ska vi göra det och när ska vi hinna med det här?”. Alla saker inför flyttarna måste organiseras och tid för när vår underbara veterinär Sandra ska komma för att chippmärka, vaccinera och besikta, ja en helt del att göra helt enkelt. Väldigt lätt att få valphjärna och glömma något med andra ord smiley
Valpköparna får med sig lite bra artiklar som vi samlat på oss genom åren. Dessa kopierade jag upp idag och en av artiklarna är skrivna av Mickie Gustafson. När jag läste den var det speciellt en del jag fastnade lite extra för som jag kände att jag vill dela med mig av i bloggen. Artikeln heter ”Hundens bästa tid – VALPTIDEN”, så här står det:
Tid – kvantitet eller kvalitet
Det finns en utbredd uppfattning om att ”kvalitetstid” är viktigare än ”kvantitetstid”. Jag skulle vilja omformulera det och säga att när det gäller tid tillsammans så är kvantitet en förutsättning för kvalitet!
Det går nämligen inte att komprimera en relation till att under korta tillfällen skapa bra och givande ögonblick. De är visserligen nog så värdefulla men för att skapa en god relation krävs tid – massor av tid! Kvantitet!
Att tro att vi kan skapa hållbara och goda relationer på kort tid, även om vi kallar det för ”kvalitetstid” är ingen annan än ännu ett villospår i vårt moderna tidsperspektiv. Och under tiden lurar vi oss själva och stjäl vår kvantitets-/kvalitetstid genom att slösa bort den på dåligt samvete och självförebråelser för att vi inte ”räcker till”. Vad är det vi vill räcka till för?
För att göra mer – av vad? I många fall skulle det räcka med att bara vara tillsammans – mer!”.
Så med denna text vill jag förmedla – spendera så mycket tid du bara kan med din valp/hund. Det är tiden ni spenderar tillsammans som avgör hur er relation ska bli. Hunden vill spendera så mycket av sin tid i livet som den bara kan med dig, det är upp till dig att ge den möjligheten att göra det!

//Sofia