Jag vet egentligen inte vart jag ska börja det här inlägget. Det känns fel hur man än gör eller var man än börjar….
I tisdags fick vi veta att O-kullepojken Balder blivit akut sjuk och blivit inlagd hos veterinären. Han kunde inte gå, hade fått feber och de trodde att han hade någon infektion i kroppen. Han hade fruktansvärda smärtor och veterinären hittade först inte vad som var fel. Tillslut kunde dom konstatera att Balder hade fått OCD (osteochondros) i ryggen. Detta innebär att skelettet inte utvecklats till ben som det ska göra utan att det hade blivit till brosk. En broskbit hade lossnat och hade satt sig i ryggraden vilket hade gett upphov till infektionen.
Vi alla (Balders familj och vi) har pendlat mellan hopp och förtvivlan. Igår tog förtvivlan över och vi fick veta att familjen skulle åka in och ta farväl. Hur klarar man av en sån situation? De har precis fyllt 8 månader, de är fortfarande små bebisar….
Älskade, älskade Balder, varför, varför, varför?! Balder hade blivit så glad när husse och matte kom men sen hade han i nästa stund fått så ont, så fruktansvärt ont. Han somnade in i matte och husses famn, inlindad i sin favvofilt med älsklingsgosedjuret under hakan.
Livet är inte rättvist och det här är hunduppfödarens baksida. Vi gråter varje gång någon av våra avkommor somnar in men det här har borrat sig in i hjärtat som en tagg. Det är bara 7 månader sen Balder och hans syskon var lika gamla som valparna hos oss är just nu. När det var dom som busade med sina syskon och oss.
Älskade Balder, sov så gott, vi kommer alltid att minnas dig och vi lider med din familj. Alla våra tankar går till er!
Amazing Selma’s No Option ”Balder” 2017-12-12 — 2018-08-18

Av den anledningen kan man inte glädjas åt resultaten i Norrköping, det är en världslig sak och därför blir det inte ”tjoho” utan ett konstaterande:
Amazing Selma’s Noble Love-Saga blev BIR-valp
Amazing Selma’s I’m Doris Day 2a i championklass med CK.
Amazing Selma’s Aztekian Maya 3e bästa tik, BIR-veteran och BIS-4-veteran.
3 generationer!
Idag var även Kiwi, Amazing Selma’s Kiwi Sparkle på utställning i Eskilstuna:
Resultatet – BIM (bäst i motsatt kön)!

Njut av dagen, gläds åt de små sakerna och uppskatta livet! Vi är en stund på jorden och stunden med våra 4-benta är på tok för kort, för vissa kortare än andra!
Som uppfödare är man delaktig i glädje och djupaste sorg, det sistnämnda är fruktansvärt.

//Sofia