De senaste dagarna har valparna varit lite pipiga och lite lösare i magen, svaret på varför de har varit det kom vi på nyss – pirayatänderna börjar sticka sig genom tandköttet! Det är inte konstigt att de har varit lite pipigare än vanligt. Precis som när små barn får tänder så påverkas valparna!
Vi brukar säga att valparna vid 4 veckorsålder är som ”fulast”. Ja eller i alla fall på bild smiley, det är en erfarenhet vi fått genom åren! De är mycket sötare i verkligheten och bilderna blir verkligen inte till deras fördel, turligt nog blir de mycket sötare igen nästa vecka igen smiley
Man märker att de utvecklas mer och mer för varje dag som går. De är väldigt uppmärksamma och kan sitta och studera både oss och varandra, i det avseendet är de väldigt lika så som deras pappa Dante och hans syskon var när de var små.
Nu börjar det också växa fram vilken valp som ska till vilken familj. Eller rättare sagt, valparna börjar förmedla vart de ska smiley. Så har det alltid varit under dessa 10 år som vi har hållit på, att både jag och mamma får en känsla som säger ”den här valpen passar i den familjen”. Vissa valpar känner vi direkt när de föds, medan andra tar det några veckor innan man bara vet.
Något som är oerhört viktigt är att familjerna inte skaffar sig en favorit (vilket vi vet är svårt när man studerar bilder och filmer) utan att man har ett öppet sinne för vem som kommer bli ens familjemedlem.
Även valparnas artistnamn har vi bestämt så inom kort kommer valparna att bli registrerade i Svenska Kennelklubben och med det få sina stamtavlor.
Det är alltid lika kul men också svårt att komma på ett tema och namn men vi känner oss väldigt nöjda med våra val! smiley
Igår fick valparna två nya stora leksaker, de blev uppskattade på en gång! Tänk att stora lekiskar kan vara sååå mysiga! Som ni kan se till höger är även bollhavet uppställt. Valparna är lite försmå för att förstå att uppskatta bollarna men det kommer nog inte dröja länge innan de förstår det roliga. N-kullen (som var de första med bollhavet) ääääälskade att springa fort och slänga sig ner och böka runt bland alla bollarna!
De är sociala och glada små valpar i lådan, så fort man sätter sig ner vill de upp i knät och mysa. Börjar man prata med någon så börjar de pussas direkt och svansarna går glatt fram och tillbaka!
Imorgon fyller valparna hela 4 veckor och vi är nere på halvtid, helt galet vad fort tiden går!

//Sofia