Det är inte klokt vad valparna växer för varje dag som går. De blir mer om mer medvetna om omvärlden och varandra. Nu har de sen några dagar tillbaka fått två valplådor som sitter ihop med varandra, de behöver utrymme att utvecklas mentalt och sprider gärna ut sig. Nu ska det stora valprummet fixas i ordning, dvs att träskivorna som vi sätter ihop ska fixas (eller som vi kallas det, hockey sargen, för det är ungefär så det ser ut). Förhoppningsvis flyttar de in dit imorgon. Någon av oss har varje natt sovit inne i valprummet men nu märker man att valparna störs mer och mer av minsta lilla ljud eller rörelse, det blir lugnare både för oss och valparna att de sover själva i ett rum och att vi går upp på natten och hjälper Selma när hon ska ge valparna mat.
För mat ger hon varje natt någon eller några gånger. Valparna får flera gånger om dagen smaka på uppblött valpfoder. Vi upplever att valparna ibland trycker ihop valpfodret så mycket när de äter att det blir bara som en cementklump i botten. Vi hittade getmjölk på affären som vi nu har blandat ut valpfodret med, det blev mycket bättre! Getmjölk är den mjölk som är mest lik hundmjölk rent fettmässigt.
Här är även en film från idag:
https://youtu.be/MagPjNZhCPo

//Sofia