Ja oj vilken värme det är just nu i Sverige, inte direkt det mest optimala kanske att ha valpar just nu då vi gör allt för att försöka få ner värmen hos valparna (i vanliga fall måste vi öka värmen i valprummet men det behövs inte nu). Dagarna går i ett och vi försöker faktiskt sova ut lite på morgonen när det är lite svalt. Tanken var att det skulle ha kommit ut ett blogginlägg igår också men det hanns inte med.
Valparna växer och frodas, de har alla öppnat ögonen, kommunicerar mer med oss, leker med varandra och börjar utforska omvärlden.
De har nu även fått börja smaka på uppblött valpfoder – såååå gott tyckte dom!
I vanliga fall brukar vi ha en så kallad vetbed i valplådan. Det är en gummerad luddfilt som gör att kisset åker genom den utan att bli blöt. Denna gör så att valparna kan ligga på den en lite längre stund utan att vi behöver byta stup i kvarten. Dock är det på tok för varmt just nu för att man ska kunna ha det så det blir för oss att byta lakan med väldigt jämna mellanrum. Valparna kissar mer och mer så hela valplådan och lakanen blir jätteblöta…
Här kommer en film från igår:
https://youtu.be/jlRXgtw6BuI

Om en lite stund kommer det ut 2-veckorbilder i bloggen, de ska bara redigeras klart först….
//Sofia