Ja rubriken talar för sig själv. Vilken fantastisk och helt aaaamazing dag vi hade igår i Västerås på Västmanlands Nordic Dog Show.
När jag anmälde Saga och Maya så visste jag inte ens om jag skulle kunna komma iväg då det berodde helt på om valparna var födda eller inte. Hade de inte varit här så hade jag inte kunnat åka.
Meeen nu föddes dom ju in onsdags så det var med stor spänning som jag, Sofia, satte mig i bilen och åkte själv med tjejerna till Västerås, mamma stannade hemma med valparna.
Väl på plats fick jag sällskap av både Carina, Ronny och Dante (valparnas pappa med familj) samt Ulrika och Kiwi (ur K-kullen). Jag är innerligt tacksam och kan inte tacka er nog för att ni hjälpte mig med att ta hand om Saga när jag var inne i ringen med Maya, ett oändligt tack!
Maya är ju en rutinerad utställningshund som klarar av att jag går iväg utan henne men Saga är ju ny så jag vill ju inte lämna henne och hon kanske blir stressad.

Saga var först ut bland portisarna där hon tävlade mot en annan portistikvalp som var 2 månader äldre.
Resultatet blev BIR-valp (Bäst-i-rasen-valp) med fantastiskt fin kritik (tyvärr har jag inga bilder från när vi var inne i ringen)!
Dante fick Excellent, Ck, 2a i öppenklass och oplacerad i bästa hane.
Kiwi drog till med en storslam! Bästa tik, BIR (Bäst i Rasen), Nordiskt CERT, Svenskt CERT och SVENSKT UTSTÄLLNINGSCHAMPION. Det här var hennes 4e utställning, vilken tjej!!!!
Maya blev 2a bästa tik med Nordiskt-reserv-cert och BIR-veteran (Bäst-i-rasen-veteran).

Sen blev det en väntan på att finalerna skulle dra igång. Saga skulle in i BIS-valp (där utställningens vackraste valp koras), Maya i BIS-veteran (där utställningens vackraste veteran koras) och Kiwi in i BIG (där den bästa hunden från grupp 8 koras).
Det blev lite körigt i finalerna då först Saga skulle in i ringen och efter valparna var klara var det Mayas tur. Så otroligt tacksam över att Ulrika kunde hjälpa mig samt till den tjej som tog sig an Saga när Ulrika var tvungen att gå iväg till förhandsbedömningen av Grupp 8.

Det var många valpar och alla var jättefina. Domaren plockade ut de 8 som han tyckte var finast och Saga var en av dom. Sen började dom ropa upp vem som blev 4, 3, 2 och 1. När det var bara 1a platsen kvar stod Saga och jag kvar bland de som inte blivit placerade. Då ropar dom ut i högtalarna att ”utställningens vackraste valp är….. Portugisisk vattenhund, Amazing Selma’s Noble Love-Saga”!!!
BEST IN SHOW!!! En bättre bild kommer förhoppningsvis när Västmanlands kennelklubb lägger ut sina bilder!
Sen var det Mayas tur bland alla fina veteraner, även där en stor och fin skara hundar!
Men kan ni tänka er, min älskade Maya blev 3a!!!!
BIS-3-veteran – Amazing Selma’s Aztekian Maya
Fina tjejerna – Saga och Maya!
Sen sprang Ulrika och Kiwi in i gruppen där de blev shorlisted men sedan inge placering!

Vi är så himla stolta över våra fantastiska avkommor – helt aaamazing och vilken otroligt härlig dag det blev. Vi är så imponerade att de orkade med hela dagen i den värmen som var.

//Sofia