Igår tyckte valparna att det var dags att äntra världen!
Trots att jag (Sofia) hade haft djupa diskussioner med Selma innan om att torsdag ändå var den bästa dagen att valpa på (då onsdag var min sista jobbdag innan semestern) så hade valparna andra åsikter (det är deras hormoner som sätter igång valpningensmiley).
Valpningen är på gång…..
Först ut kom en svart tik… Och sen kom det hane, på hane, på hane, på hane, på hane…. Vart var resten av tjejerna, undrade vi (vi har i våra tidigare kullar fått hyfsat jämnt fördelat mellan könen) smiley. Sen kom det två tikar efter varandra och vi trodde att valpningen var slut… Men efter några timmars vila kom ytterligare 2 tikar!smiley
Totalt föddes alltså 10 valpar, 5 tikar och 5 hanar. Alla är svarta några har ytterst små vita tecken.
Selma är en fantastisk mamma som på en gång visste vad hon skulle göra. Ja okej då, hon tycker fortfarande (efter bara 1 dygn) att det är äckligt att äta upp valparnas bajs men det kommer hon lära sig, det tillhör mamma-jobbet! smiley
Alla valparna har gått upp i vikt under första natten och Selma började så fort alla valparna var ute släppa på mjölk. Det kan vanligtvis ta några dagar innan mjölken är igång men hennes mjölk har runnit på redan.
Alla sätt att äta på är bra, utom dom dåliga smiley.
Nu ska Selma och valparna få lugn och ro. Så fort Selma tycker att det är okej kommer övriga flocken att successivt få komma in i valprummet, det är ju där hela familjen hamnar när vi har valparsmiley. På söndag kommer Selmas familj för att hälsa på för första gången, endast de som Selma känner sig trygg med får hälsa på valparna just nu, alla andra får följa Selma och valparnas liv tex här i bloggen eller på våra sociala medier under de närmaste veckorna! smiley

//Sofia