…. väntans tider!

Nu märks det att vi är inne i slutskedet av Selmas dräktighet. Hennes kropp förbereder sig, hon har börjat få mjölk i juvren och livmodern drar ihop sig oftare och oftare för att kunna hjälpa till att ”putta” valparna i rätt riktning när det är dags smiley. Fram till igår gick vi på gemensamma promenader men igår kväll kände vi att hon inte ville gå så långt bort från ”boet” så Selma och jag gick bara runt vårt kvarter. (Det har inte gått att gå ut på dagarna pga den Medelhavsvärme som råder).
Om dagarna håller sig tjejerna i skuggan i trädgården men helst ligger de och sover inomhus. Det är viktigt att se till att de får i sig vatten. De ratar vatten som inte är riktigt kallt så därför har vi fryst in större isbitar i burkar som vi lägger i vattenskålen. Då håller sig vattnet kallt under en längre tid.
Saga och Selma tyckte inte jag var inte riktigt klok som dammsög huset idag i den här värmen men med tanke på att den verkar hålla i sig måste det ju göras någon gång smiley.

Just i detta nu, när jag sitter vid datorn i källaren, ser det ut så här:
Alla tjejerna följer mig som lurviga skuggor, dessutom är det svalt och skönt på klinkergolvet smiley

Här kommer även en film på valpsparkarna från igår:
https://youtu.be/6koG-tETVH4

// Helena