Idag är det 7 veckor sen första parningen mellan Selma och Dante vilket innebär att det var dags för Selma att flytta hem till oss. Enligt jordbruksverkets regler får inte tikar transporteras längre sträckor efter vecka 7 (annat än till veterinären). Det här är för att skydda t ex fodertikar så att de inte flyttas in i en ny miljö för tätt inpå en kommande valpning.
Det var såklart ett känslosamt avlämnande när Anna-Karin och Peter kom för att lämna Selma, vilket vi givetvis förstår! De berättade att även om det känns jobbigt att inte ha henne hos sig så känner de sig trygga med oss (vilket är oerhört viktigt för oss), dessutom berättade de att Selma hade rest sig upp i bilen när de svängde in på vår gata och börjat låta på ett sätt hon bara gör när hon är på väg till något extremt kul. Det kändes såklart jättebra för dom för då är ju vi något positivt för Selma!
På kvällspromenaden!
Här kommer veckans magbilder! Selma är så otroligt lik sin mamma Cookie, är rund som en tunna när de står upp när de är dräktiga! Nu är fostren ca 10 cm långa och livmodern fyller ut stora delar av buken.
Helena, kom och känn på min mage, sa Selma!
Bonkeli bonk sa det så fort vi la handen på magen. Tydliga sparkar kan man nu känna!
Nu går vi in i valpläge, inom 2 veckor räknar vi med att valparna är här! Spännande!

//Sofia