Idag blev det bekräftat – Selma och Dante blir föräldrar i juli!
Veterinären behövde bara sätta ultraljudsproben mot magen så dök första valpen upp på skärmen!
Det går inte att räkna hur många som är där inne. Livmodern ser ut som två horn som ligger lite huller om buller. Det innebär att någon valp alltid kan gömma sig bakom sina syskon. Däremot vet vi att det inte blir någon liten kull. Veterinärens reaktion var ”ja här var det inte bara några stycken, frågan är HUR många som finns där inne”. Vi väntar alltså en ganska stor kull av ultraljudet att döma.
Den traditionella ”tummen-upp-bilden”.
Selmas husse Peter åkte ner till Haninge för att vara med här på ultraljudet, matte Anna-Karin var hemma i Sundsvall och jobbade.
Det rådde inga tveksamheter om att Selma hade valpar i magen. Alla tecken har tytt på det och när vi träffade henne och kände på magen innan så var det solklart men det är alltid skönt att få det bekräftat och på Haninge Djurklinik får man dessutom inte bara bilder med sig hem, man får med sig små filmsnuttar på valpisarna också.
https://youtu.be/UOPaF7gCSj8

Nu väntar en spännande tid. Varje söndag kommer bloggen uppdateras med magbilder på Selma och mer info om utvecklingen i magen. Om mindre än 3 veckor flyttar Selma hem till oss för att invänta valpningen. Det ska bli sååå spännande att se vilka små varelser som gömmer sig där inne!

Är ni intresserade av en valp från oss och kan ta emot en valp i början på september? Välkommen att höra av er och berätta mer om er och era portisplaner!

//Sofia och Helena