Förra helgen åkte vi ut till Ören på Torö för att tjejerna skulle få bada. Ena dagen får man vara snygg och springa i en utställningsring medan andra dagar får man springa i skogen eller som denna bada i vattnet.
Tjejerna är så himla skendräktiga just nu så den enda som det var riktig fart på i vattnet var vattendjuret Saga.
Doris:
Maya:
Bella: Nemi:
Vattenhunden Saga är lika mycket under vattenytan som ovanför:
Det är verkligen kul att vi har fått en sån vattenintresserade tjej som Saga! smiley
Visste ni förresten att portisen i första hand var en vakthund i Portugal förr? De var alltså mer viktigt att de hade vakten i sig än vattenintresset (tänk att man aldrig är fullärd, detta fick vi veta på Rui Oliveiras föreläsning tidigare i år). Det är därför som vissa portisar inte har så stark vatteninstinkt då vaktinstinkten var det viktigaste. Från början tillhörde faktiskt portisen grupp 2 (samma grupp som rottis, dobermann, schäfer…). Sen flyttade de till grupp 8 då de istället började räknas till vattenhundarna.

//Sofia