Ja verkligen, vilken dag vi hade i lördags!
Det måste ha varit årets varmaste dag med över 30-gradig värme och vi spenderade hela dagen i Norrköping på Himmelstalund.
Stort tack till Lovisa Jacobsson som hjälpte till att ta kort så vi kunde njuta av dagen utan att behöva springa runt och knäppa bilder.
Alla bilder är därför copyright på ©Lovisa Jacobsson.
Dagen började dock med att domaren måste ha tappat glasögonen när hon gav ”Leo” Amazing Selma’s Living The Dream ett Very Good. ©Lovisa JacobssonDetsamma med ”Dante” Amazing Selma’s I’m James Dean. ©Lovisa JacobssonSen åkte glasögonen på och ”Higgins” Amazing Selma’s Hollywood Star blev bästa championhane och även bästa hane!©Lovisa JacobssonInnan domaren hade beslutat sig för vem hon ville skulle vinna fick alla ekipagen springa många gånger i ringen. En av gångerna började Higgins att galoppera och domarens kommentar var ”stop, do you want to win or not, cause it looks like you don’t”. Då taggade Maria till och de vann!smiley©Lovisa JacobssonSen var det dags för tikarna. ”Nemi” Amazing Selma’s Eccentric Nemi fick följa med. Hon har inte ställts ut på några år men det gick ju galant. Excellent, CK, 2a i öppenklass, 4e bästa tik och reserv-cert!©Lovisa Jacobsson”Doris” Amazing Selma’s I’m Doris Day blev bästa championtik och sen även 3e bästa tik!©Lovisa Jacobsson”Maya” Amazing Selma’s Aztekian Maya hade 2 andra veteraner i sin klass och blev BIR-veteran samt 2a bästa tik!©Lovisa Jacobsson

Det här innebar alltså att alla Amazing Selma’s-tikarna gick vidare till bästa tik och det var verkligen inte bara vi där:
Det var en häftig känsla att få ha 3 tikar med i bästa tik och att de dessutom placerade som som 2a, 3a och 4a!©Lovisa JacobssonStort tack till Maria som handlade Nemi så fint i bästa tik!©Lovisa JacobssonSen sprang Higgins och Maria in i ringen igen för tävlan om BIR/BIM och det gick ju helt strålande! Bästa portis för dagen – Amazing Selma’s Hollywood Star!
(Till saken hör att portisarna var den enda rasen som domaren gick med på att ta bild vid BIR/BIM, alla andra raser så hade hon inte tid).©Lovisa JacobssonSen sprang vi in i ringen igen för att tävla med vår grupp bestående av Higgins, Dante, Doris och Maya. ©Lovisa Jacobsson
De lovorden vi fick från domaren, det var verkligen så kul att få vara med om och kritiken vi fick är verkligen värd att dela med sig av. Den löd: ”Real quality kennel. Same type of head. All got super forefaces, super underjaws. All super stylish movers”.
En bild på hela gänget! Stort tack för en fantastisk dag som, när bilden togs, var långtifrån över!©Lovisa Jacobsson
Från vänster: Rebecka och Leo, Sofia med Maya och Nemi, Maria och Higgins, Helena och Doris, Carina och Dante!
BIR!©Lovisa JacobssonBIR-veteran! ©Lovisa Jacobsson
Nä dagen var som sagt inte över och Maria, Carina, Helena och jag (Sofia) stannade kvar för att invänta finalerna. Stort tack igen Lovisa för bilderna ovan!

I finalerna blev Maya short-listed i BIS-veteranen (dvs utplockad av ett helt gäng fina veteraner men sen inte placerad bland de 4a finaste).
Vår grupp blev inte heller placerad men vad gör väl det när:
Amazing Selma’s Hollywood Star blev Bäst-I-Gruppen-2a (BIG-2)?!?!?!
Tjoohooo vilken lycka!
Vi åkte hem med ett stooooort leende på läpparna och firade med att öppna en flaska champagne!

Stort tack alla som var med och delade dagen med oss och för att vi får dela alla fina minnen med er!

//Sofia