Inte nog med att M-kullekillen Ville med familj åkte ända från Boden till Nynäshamn (100 mil enkel resa) för att vara med på vår kennelträff, vi passade även på att ha gemensam röntgen på Albano djursjukhus tillsammans med syrran Sally (som bara har ca 5 minuters bilresa dit) förra veckan. De andra 5 syskonen röntgades i mars (alla med godkända höfter och armbågar).
Idag blev Ville och Sallys resultat officiella på Skk:

Amazing Selma’s Mazarin Mambo ”Ville” HD A, ED ua (0)
Amazing Selma’s Marmalade Ballet ”Sally” HD A, ED ua (0)

Syskonen Sally och Villes första möte efter att de lämnade det Ekströmska hemmet för att flytta till sina egna familjer för 1 år sedan smiley

Vi kan inte nog tacka alla våra fantastiska valpköpare som förstår vikten av att röntga sina hundar!
smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Det är först och främst för hunden och ägaren det är viktigt att veta om och hur hunden i framtiden kan och bör anstränga kroppen. Dessutom ger det rasen i sin helhet mycket god information och statistik (då höftledsdysplasi tyvärr är ett av de största ”problemen” vi har i rasen) och för oss som uppfödare får vi ett kvitto på om vi tänkt rätt i vårt avelsarbete.

Tack, tack, tack, tack, tack!!!!!!!!!

// Helena