Ja det är så hon kallas här hemma ”Lilla Bus” eller Saga… Kärt barn har många namn men hon är en väldigt lugn valp så hon lever inte riktigt upp till sitt smeknamnsmiley!
För några veckor sen slog Saga sönder en av sina mjölkhuggtänder. Först avvaktade vi med den men sen verkade den ha gått sönder ännu mer så pulpan blev blottad. Vi åkte direkt till Mälarhöjdens veterinärklinik som är specialiserade på tänder (det var där Alice opererade bort en tand i somras).
Vi fick tid för operation en vecka efter besöket och vi hoppades så att hon skulle hinna tappa tanden så operationen inte skulle behöva göras. Några dagar innan operationsdagen föll tanden men tyvärr visade det sig vara bara kronan av tanden så hela roten satt kvar.
Det blev operation i alla fall och i onsdags rök roten…

Det man är rädd för med frakturer av mjölktänder är att det ska gå upp infektioner som påverkar det permanenta tandanlaget, därför var operation i det här fallet nödvändigt.
Man blir ju alltid orolig med en operation. En sövning är alltid en sövning och när det gäller en liten valp så blir man ju ännu mer orolig.
Operationen gick bra. Roten hade gått sönder även den så de fick ta ut små bitar av den. Saga var helt fantastisk även hon, personalen var så förvånade över att hon var så lugn trots att hon är så liten. Det var en pigg Saga som jag fick med mig hem och när jag hämtade henne blev hon så lycklig att hon kissade på sig och slängde sig upp i mitt knä.
Självklart var hon förtjänt av en operationsleksak – som har blivit en favorit.
Nu hoppas vi att allt läker som det ska och att den nya tanden inte har blivit skadad. Den nya tanden är faktiskt på väg ut så snart vet vi!

//Sofia