Ja tänk vad mat kan vara gott, speciellt om man är en liten valp som precis har fått börja smaka på andra grejer än mammas goda mjölk. Mjölken är såklart en favorit och kommer vara en bra tid framöver men att få smaska i sig av uppblött torrfoder är inte fy skam det heller. Ibland kan det vara så gott att somliga åker runt i matbaren som idag kom upp från källaren där den står när vi inte har valpar i huset.
Det är helt otroligt vad det händer grejer just nu. Från att för några dagar sedan hålla sig i ena änden av valplådan och mest sova bort hela dagarna till att vara mycket mera vakna och utforska ”stora vida världen” (läs: även den andra änden av valplådan). Till helgen kommer nog den första flytten att ske – in i valprummet! Man märker att de börjar bli så medvetna om saker runt omkring sig att vi människor snart kommer störa mer av att vi sover tillsammans. De hör minsta lilla ljud och ju äldre de blir desto mer lättväckta kommer de att vara.

Det är märkligt för trots att vi varit med om det här i snart 10 års tid. Fött upp (i skrivande stund) 124 valpar så är det lika fascinerande som det var för 10 år sedan. Hur valparna vill ha mänsklig kontakt, att de söker sig till oss, att de har sina instinkter som gör att de överlever redan från första andetaget till att varje valp utvecklas till små individer mm mm. Självklart är det stor skillnad erfarenhetsmässigt för vår del. Vi har lärt oss så himla mycket och fått en rutin som tog några år att få.
Det är en häftig känsla att få ha 4 generationer i huset (Alice, Maya, Doris och valparna) och vi ser med spänning fram mot vad 2018 samt de nästkommande 10 åren har att erbjuda!

//Sofia