Inte kunde ni väl ana att precis i samma stund som inlägget om ”8 veckor i magen” kom ut så satt vi och insåg att valpningen var på gång…. Vi kunde ju inte skippa att lägga ut bild på magen för då skulle ni såklart ha anat att det var något på gång.
Vi är ju vana att våra tikar aldrig går 9 veckor utan de kommer alltid tidigare.
Det var inga underutvecklade eller väldigt små valpar föddes. Minsta vägde 168 gram och största 275 gram.
Alla valparna går upp i vikt som de ska och Doris är en fantastisk mamma. Hon är väldigt lik sin mormor Alice i mångt och mycket. Det tog några valpar innan mamma-hormonerna kom igång och nu är hon oerhört mån om sina små. Hon pysslar och donar och tar hand om dom.
Så hur många blev det? 9 valpar ligger i valplådan, 4 hanar och 5 tikar. Vi hade ju ingen aning om vad det skulle bli för färger i och med att vi inte visste om Marillo bar på den bruna genen. Svart är dominant och även om en av föräldrarna är bruna så krävs det att den andra parten bär på den bruna genen annars kommer alla bli svarta.
Men vi blev glatt överraskade när det kom flera bruna valpar. 4 bruna och 5 svarta, några har små vita tecken.
//Sofia