En gång i tiden fick vi höra från en uppfödare att de sista veckorna skulle de dräktiga tikarna ”gå i en box och ha tråkigt”. Varför kanske ni frågar er? Jo enligt denne var det för att tiken sen skulle tycka att det var kul att få valpar…..
Tiderna förändras och tur är väl det. Vi har alltid varit aktiva med våra tjejer oavsett om de är dräktiga eller inte. Självklart anpassas livet efter hur mycket tikarna orkar men att bara gå runt och ha tråkigt tycker inte de är kul alls. Alla gör som de vill men vi känner att våra tjejer vill ha kul, oavsett omständigheter.
Idag hade det kommit snö på backen. Det är så himla kul att se tjejerna. Maya (snart 10 år) fullkomligt lös av glädje när hon såg snön på backen.
När Helena kom hem till trädgården efter förmiddagens promenad blev det lek i snön. Superkul tyckte alla att det var – främst Doris!
I filmen nedan kan ni kolla in snöleken:
Imorgon går Doris in i vecka 8 och det är förmodligen den sista uppdateringen med magen. Våra tikar brukar aldrig gå så långt att vi får till en uppdatering för vecka 9.
Smyger med en bild att jämföra med i det här inlägget. Bilden till vänster är 2 dagar efter ultraljudet, dvs dag 32. Bilden till höger är från idag, dag 55!
Här kommer även en film från idag när valparna sparkade runt inne i magen:

//Sofia