Oj vad fort tiden går, idag har det hunnit gå hela 6 veckor sen Doris dejtade Marillo. 6 veckor kan både kännas som en lång tid och väldigt kort. I det här fallet känns det både och, dels känns det som att det är jättelängesen Doris var på dejt men i nästa stund känns det som att tiden har gått så himla fort.
Det här innebär att vi börjar räkna ner tiden tills valparna kommer. Våra tikar har ju en tendens att valpa tidigare än vid 9 veckor så vi kommer börja gå in för landning näst-nästa vecka. Jag jobbar den här veckan och nästa vecka på hotellet där jag jobbar deltid och sen kommer jag vara ledig (mitt i julborden smiley, tur att jag har en bra arbetsgivare).
Doris mår bara bra och magen växer och frodas. Idag upptäckte mamma att Doris redan börjar få mjölk i brösten – ett gott tecken att valparna inte kommer behöva gå hungriga när de kommer ut. Förstagångs tikar brukar vanligtvis inte ha mjölk i brösten innan valpningen utan det brukar ta några dagar innan mjölken kommer igång.
Vi tror att Doris känner av valparna, främst på natten, hon börjar bli lite ”orolig” på nätterna och vill ut och kissa och bajsa (valpisarna börjar nog trycka inne i magen) men inatt ville hon bara ut i köket och sitta så det tyder på att de kanske börjar böka runt lite.

Doris är i alla fall världens coolaste tjej och stressar inte upp sig i onödan. Hon tar livet med ro och njuter av dagarna. Hon är hungrig men vill helst äta godis och vi får truga i henne maten så vi tror att hon mår lite illa fortfarande. Vi tycker att hon är lik sin mormor Alice i sin dräktighet, hon mådde också illa nästan hela tiden.
Vi tycker att vi har börjat känna små små rörelser där inne i magen och om en vecka vet vi att vi brukar se fosterrörelserna genom bukväggen.
Idag öser regnet ner så veckobilderna på magen fick bli inomhus!
Nu är valpisarna ca 7 cm långa och delar av rörbenen har börjat förbena sig. Om några dagar börjar pälsen att växa!

//Sofia