Idag fyller ”N-kullen” i Doris mage 5 veckor och det betyder att mer än halva tiden har gått!
Valparna liknar nu en hund och kallas inte för embryo längre utan för foster. Ett beaglefoster är vid den här tidpunkten ca 3,5 cm långt. Fostren har utvecklade ögonlock som täcker ögonen och ytteröron som täcker öronöppningen.
Man kan också i den här veckan avgöra könstillhörighet.
Förbening av bröstben, bogblad och revben sker i denna vecka.
Fosterblåsorna har nu blivit så stora att de fyller ut hela livmodern så att denna får ett mer jämntjockt utseende.
Det är en väldig skillnad på Doris mage nu och jämfört med innan hon blev parad. Den har börjat hänga rejält (innan syntes den ju inte alls).
Nu mår Doris bra, hon hade en 2-veckorsperiod där hon mådde jättedåligt och kräktes flera gånger om dagen. Då hade hon nog med sig själv och var inte alls intresserad av att leka men det vända i och med att vi gjorde ultraljudet. Nu är hon lekfull igen och är jättehungrig!
//Sofia