Nog för att vi har trott att det växer valpar i Doris mage, hon har visat alla tecken på dräktighet (brösten har börjat växa, hon har och mår illa mm mm) men helt säker kan man ju aldrig vara. Vi blev så himla glada när veterinären tog ultraljudsproben idag mot magen och sa ”ja här inne finns det valpar”.
Doris är alltså dräktig…. Och ni alla undrar nog, vem är den blivande pappan? Låt oss presentera föräldrarna till vår nästa kull:

De stolta föräldrarna är,
Pappa:
BISS C.I.B NORD SE DK NO FI PT CH SE V-13 Porto W-15 Mediterranean W-15 EUW-15
Aquafortis Casanova By Robel ”Marillo”

och mamma:

SE UCH Amazing Selma’s I’m Doris Day ”Doris”

Marillo är en kille som har utmärkt sig genom åren. Han har vunnit det mesta som man kan inom utställning och hans meritlista är längre än det ni ser ovan. Inte nog med alla championat han har inbringat, han kan också lägga till Årets Portis utställning 2013 och 2014

Vi blev lite överväldiga över hans långa meritlista men en hund är mer än bara sina meriter. Det absolut viktigaste i valet av hane är att han ska vara frisk och trevlig!

När vi började studera Marillo lite närmare och jämförde hans BPH (mentalbeskrivning) med Doris insåg vi hur många likheter de har med varandra. Vi är väldigt nöjda med hur Doris reagerade (att hon är social, nyfiken och orädd) och vi kände att Doris var tvungen att fråga chans på Marillo.

När hon fick ”Ja” på sin förfrågan blev vi jätteglada, det här är en kombination som vi med spänning ser fram mot.

Doris och Marillo fattade tycke för varandra och vi fick chansen att lära känna Marillo ännu lite mer. Många frågar hur den blivande pappan är och svaret är enkelt ”en gosig nallebjörn som är familjekär”. Han bor tillsammans med portiskillen Kenzo och det har aldrig varit några som helst problem dom emellan. Hans familj beskriver honom som en härlig kille som är oerhört tålmodig. När Marillo ställdes ut som mest tillbringade han många timmar liggandes på trimbordet och det var något som han trivdes med!

Marillo som liten valp!
Marillo när han blev BISS på världskongressen i Portugal 2013!

//Sofia och Helena