… Gick husse med bajspåsar två, han tänkte han skulle dem fulla få… Av ”trattisar” och ”kantisar” så rara. De skulle bli middagsmat åt de två och därför var husses iver stor… Men var kan väl svampen vara?
Ja nog ploppar folk upp i skogen som svampar när hösten kommer. De fullkomligt kryllar av folk i våra skogar.
Inte för att jag förstår varför. Vi plockar bara gula kantareller och det finns det verkligen inte gott om… I den skogen där vi brukar gå har jag och mamma gått i flera års tid. Vi vet exakt vart man ska leta om man ska hitta svamp och nog hittade jag och Micke tillräckligt för att fylla två (oanvändasmiley) bajspåsar.
Denna bjässe gömde sig under björkris som låg på marken efter att de röjde i skogen för något år sedan. Den hade inte de andra svampplockarna hittat.
Nemi och Maya tyckte att det var så kul att hålla koll på matte och husse. Matte vet dom att hon hittar i skogen men husse måste man hålla lite extra koll på så att han inte försvinner. smiley
De hjälpte till att visa husse vart svampen var (eller matte visade tjejerna och de började gräva bredvid svampen för att visa husse… Eller åt de bara rötter och jord kanske?! smiley).

Hösten kom verkligen med besked och det känns konstigt att oktober redan är här. September var en tuff månad mentalt för oss alla och våra skogspromenader med tjejerna är som balsam för själen. När gårdagens regniga promenad var avklarad var vi alla överens om att det kändes bra att Selma slapp vara med om den. Hon hade så himla lite päls mot slutet och regniga och kalla promenader gjorde så att hon frös…..
Ni får helt enkelt stå ut med att Selma kommer på tal i bloggen… Hon fattas oss varje dag!

//Sofia