Den här dagen för 6 år sedan kommer vi nog aldrig att glömma. Vår älskade Maya väntade sin första kull och vi gick i spänd förväntan. Som alltid undrar vi hur många valpar som gömmer sig där inne? Vi gissade på en rätt stor kull med tanke på att ultraljudsundersökningen några veckor tidigare visade måååånga små fosterblåsor. Dagen D började närma sig och därför var det inte aktuellt med några långa promenader för Mayas del. Just den här morgonen när jag skulle ge mig iväg ut med Selma, Alice och Bella på promenad låg Maya lugnt på rygg på en madrass på golvet (där hon och jag sovit de senaste nätterna). Precis när jag ska ge mig iväg ropar Sofia: ”Mamma, det kommer vätska ur Mayas bak!”. Näpp, någon promenad blev det inte (vilken tur att jag inte redan givit mig iväg för nu gick det fort). Det var fostervatten som sipprade ut smiley
Efter en stund började valparna att ”ploppa ut”. En efter en efter en efter en……
7 valpar har kommit ut och än är det långt ifrån klart. Magen hade inte minskat nämnvärt smiley

På knappt 6 timmar hade Maya fött 14 valpar, 7 tikar och 7 hanar. Vi kunde knappt tro våra ögon. Tänk att det hade gömt sig såååå många valpar i magen. Tyvärr var en tik så liten, så liten så hon klarade sig inte men de andra var friska och starka.

Idag gratulerar vi C-kullebarnen på deras 6-åriga födelsedag!! smiley

// Helena