Rubriken kan låta lite dramatisk kanske men valparna har faktiskt blivit märkta för livet. Vi är så fantastiskt glada och tacksamma för att ”vår” underbara veterinär Sandra kommer hem till oss när det är dags för valparna att bli besiktade, vaccinerade och chipmärkta. Igår var det alltså dags och alla valparna fick en OK!-stämpel i baken smiley De fick sin första vaccination och dessutom den där ”För evigt märkningen” = chipet som nu sitter under huden i nacken och som är varje valps unika kod och som gör det möjligt att identifiera valpen/den vuxna hunden.
Alla valparna var såååå duktiga!

Vi ser ganska sammanbitna ut både jag och Sandra men vi är nog inne i ett av alla våra givande diskussioner kring hundar, avel, hundar, hälsa, avel, hundar osv smiley
Det är toppenbra att ha en så kunnig veterinär att kunna bolla frågor och tankar med.
Här får Lexi visa Sandra att hon kan böja benet åt alla håll och kanter smiley
Här är det Kenzo som blir ordentligt genomgången smiley
och även Kenzo (precis som de andra syskonen) visade att han minsann kan sträcka benen både framåt och bakåt smiley

Därmed är sista steget klart för att valparna ska kunna börja flytta till sina egna familjer när de är 8 veckor gamla.

Som sagt, det är enormt skönt både för oss och för valparna att slippa åka iväg till en djurklinik. Det är alltid en risk att ta in friska valpar i undersökningsrum som även används av sjuka djur och som därmed kan sprida smittor.

// Helena