I söndags hände det en hel del i valparnas liv.
Dagen inleddes med att valpisarna fick komma ut i köket för första gången! Ibland kan nya upplevelser vara lite konstiga och då är det såklart skönt att ha mamma och kennelmamma nära tillhands:
Spännande tyckte de att det var att få utforska nya ”marker” även om mammas mat lockade väldigt mycket ibland! smiley
Här kommer en film från i söndags:
Lite senare på dagen blev det valparnas andra stora upplevelse – stifta bekantskap med klippmaskinen för första gången!
Alla valparna blev klippta om nosen och fick sedan den traditionella och historiska portisklippningen. Vi vet att alla kanske inte kommer att ha sin valp/hund portisklippt i framtiden men alla valpisar som flyttar från oss är klippta.
Pascal
Lexi
Lexi i sin nya klippning!
Leia
Albus
Herr Rosa
Sally
Ville
Även mamma Nikki ville bli lika fin som sina barn så hon fick också rumpan klippt! Den stora anledningen till att Nikki behövde klippas var att hon visade klart och tydligt att hon tyckte att det var för varmt med päls på rumpan. Hon började flåsa, dricka mer och klarade inte av att ligga i sängen hos oss om nätterna. Efter klippningen är hon mycket svalare! Det är något som kan vara värt att ta med sig i minnesbanken.

//Sofia