Ja nog är det allt livets mirakel när nya valpar föds i huset och det är lika häftigt varje gång. Ena stunden är de i magen medan i nästa ögonblick vara här och en självklarhet, vart var de innan kan man ju fråga sig?!

Just nu sover både Nikki och valparna, de har precis ätit när Nikki släppte på mjölken. Det är inte så vanligt att förstföderskor har så mycket mjölk i brösten som Nikki har, visserligen är ju hennes mamma Bella och hon har även hon alltid haft mycket mjölk…. Under valpningen och medan Nikki krystade ut första valpen så tryckte hon på så mycket att mjölken rann ur brösten på henne! smiley
Det finns inte mat i brösten hela tiden utan valparna måste jobba för maten och ju fler som snuttar och drar desto snabbare rinner mjölken till. Jag ska filma så ni får höra hur det låter när valparna väl får mat för det är en häftig upplevelse!

Just nu är valparna både ”blinda och döva”, deras ögon är stängda likaså öronöppningarna. Ändå kan de hitta tillbaka till syskonen eller mamma om de skulle hamna på villovägar helt genom att använda sig av nosen.
När valparna är ungefär 2 veckor gamla kommer ögon och öron börja öppnas och då kommer en helt ny värld att öppna sig för dom.

Nikki är en fantastisk mamma, tänk att få växa upp som en valp till henne. Hon är lugn och omhändertagande. Projektet under gårdagen var att få henne att förstå att man måste städa efter valparna…. Så vad betyder då städa? Jo mamman måste till att börja med hjälpa valparna att både kissa och bajsa. Att slicka dom så de kissar förstod hon på en gång, precis som alla andra tikarna gjort men som även de andra tittade hon på oss med förskräckt blick när vi försökte övertyga henne om att man faktiskt ska äta valparnas bajs!
Skämtar ni med mig, frågade hon? Min matte har sagt att man inte ska äta äckliga saker….. Från att man tror att det inte kommer att gå till att idag vara något som hon bara gör!
Idag märker man också att hennes livmoder har börjat dra ihop sig än mer då hon varit lite mer flåsig och velat ”boa” och krafsa, dock inte i valplådan utan bakom en stol i valprummet.

När det kommer nya små liv läser vi hela tiden av tiken, vad tycker de är okej och vad tycker de inte är okej. Eftersom våra tjejer lever som en del i familjen och de alltid är runt oss samt att de är så himla nyfikna på de nya små valpisarna så får de komma in i valprummet när mamman tycker att det är okej.
För Nikki kändes det som en självklarhet att tjejerna skulle få komma in så på kvällarna sitter vi alla tillsammans i valprummet och kollar på tv. Såklart bestämmer vi att de inte får komma för nära, Nikki ska aldrig ens behöva säga något när hon tycker att det är nog utan vi vill hellre förekomma henne.
Det känns väldigt fint att hon känner det förtroendet för oss som hon gör och känslan är att hon vet att vi aldrig skulle låta tjejerna komma för nära!

Här kommer lite bilder:
Mysigt att sova på mammas fluffiga tass!
En av tikarna kör en egen matstil!
Så här kan man också ligga och äta!
Doris får lukta på en av valparna, hon hälsar att hon längtar tills den dagen hon själv blir mamma, det ser hon fram mot!
Här kommer även en film som är från när valpningen började till M-kullens första dagar i livet. För den kräsmagade så får man se när en av valparna föds, jag tycker att det är ett magiskt ögonblick men alla är vi olika:
//Sofia